YAPTIRAMAZSAK, BU YATIRIM ELİMİZDEN UÇAR!


AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde İskenderun’a yapılması planlanan 900 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapılacağı Ziraat Bahçesindeki alanın sadece 40 dönümüne inşaatın olacağını kalan kısmının yeşil alan olarak kalacağını söyledi.
İskenderun için önemli bir proje olduğunu ve Başbakan Binali Yıldırım’a projeyi sunduklarını söyleyen, T.B.M.M İdare Amiri, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Buranın tamamı yeşil alan, yeşil alandan çıkartılması gerekiyor. Tapusunun Sağlık Bakanlığına devrettiğimiz bu 237 dönüm arazinin tamamının yeşil alandan çıkartılması çalışmasına girmiştik. Sonra niye hepsini yeşil alandan çıkartıyoruz diye düşündüm” diyerek şöyle devam etti:“Geçtiğimiz hafta bu konu için Sağlık Bakanımızdan randevu alarak bu konuyu görüştüm. Hastane 80 dönümü kapsayacak. Bunun kırk dönüm kullanacağız. Ama aralarda boş yerlerimizde var. Diğer alanlar yeşil alan olacak. Şimdi 80 dönümü yeşil alandan çıkartmamız için karşılığında yer göstermemiz lazım onun mücadelesini veriyoruz. Eski SSK hastanesinin yerini yeşil alan olarak dönüştürüyoruz 30 dönüm. Kalan 50 dönüm yer arıyoruz.

‘VATANDAŞ İSTEMESE, YAPACAK BİRŞEYİMİZ YOK’
Kesilecek limon ağaçlarını sorduğunu ve 35 yaşlarında verimliliğini, ekonomik değerini kaybettiğini, kurumaya başladığını öğrendiğini de sözlerine ekleyen Karasayar,” 300-400 milyonluk bir proje, bu hastaneyi İskenderun’a kazandırmak için çok uğraştık. Başka yerimizde yok. Yaptıramazsak bu yatırım elimizden uçar. Ama vatandaş ben istemiyorum derse yapacak bir şeyimiz yok” şeklinde konuştu.Haber: Cuma KESEROĞLU