NESLİMİZE SAHİP ÇIKALIM


Mekke’nin fethinin bin 388. Yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İskenderun’daki kutlamada, Mekke’nin yanında Kudüs’ün İslam âlemindeki önemine dikkat çekildi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından organize edilen Mekke’nin fetih programı, Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı’nın konuşmacı olarak katıldığı Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi programı yoğun ilgi gördü. Katılımcıların salona sığmadığı gözlenen programa Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yanmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Saadet Partisi İlçe Başkanı H. İbrahim Çelik ve birçok STK Temsilcisi katıldı.

YENİ SELAHADDİNLERE İHTİYACIMIZ VAR 
Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Temsilcisi M. Zahit Demir Mekke’nin ve Kudüs’ün Müslümanlar için büyük bir önemine vurgu yaparak “Bugün Kudüs’ü kurtaracak bir nesle, yeni Selahaddinlere ihtiyacımız var. Ne yazık ki bütün kötülüklerin; içkinin, zinanın, kumarın sokaklara taştığı bir toplumdan Selahaddin çıkmaz. Neslimize sahip çıkalım, bizlerin dini ve milli değerleriyle uyuşmayan bu yılbaşı programlarını tasvip etmiyoruz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı da, Mekke’nin fethinin İslam’ın gelişmesinde önemli katkı sağladığı aktararak, İslam dininin adalet, hoşgörü ve merhamet ilkeleri üzerinde büyüyerek bugünlere geldiğini dile getirdi.
Programda, İskenderun genelinde ortaokul ve liseler arası düzenlenen Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlama programında ayrıca, sinevizyon gösterisiyle Mekke anlatıldı ‘Ümmet Coğrafyası’ konulu sahnelenen Oratoryoda Müslümanların içinde bulunduğu durum ve kurtuluş reçeteleri anlatıldı. Duygulu anlar yaşatan oratoryonun ardından canlı ezgi dinletisi katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Haber: Cuma KESEROĞLU