MİLLİ MÜCADELEYİ HATIRLADILAR, TRENE BİNDİLER


İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu ve Ortaokulu yine bir ilk gerçekleştirerek, öğrencileri Milli Mücadelenin şahlandığı Dörtyol’da tarihi mekanlarla buluşturdu, trenle yolculuk imkanı sağladı.
İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdür yardımcısı Hanefi Zobar’ın girişimleri ve okul müdürü Aytaç Yaman’ın katkılarıyla gerçekleşen gezi programı verimli geçti.
Dörtyol’da milli mücadele yıllarını hatırlayan öğrenciler, tarihe yolculuk yaparken, ilk kez trene binmenin mutluluğunu yaşadılar.
İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdür yardımcısı Hanefi Zobar, “Ulu Önder Atatürk’ün; ‘Benim en sadık dostlarım Dörtyol’dadır’ dediği güzel ilçemiz Dörtyol’daydık. Sabahın altısında, daha gün ağarmamışken, TCDD treni ile ayrıldık İskenderun’dan ve Güneş’in doğuşu ile vardık yeşil Dörtyol’a. Önce tarih dersi ile başladık gezimize. Abdülhamit’ten Ermenistan Cumhurbaşkan’ın vaftizine birçok tarihi hikayeler dinledik Dörtyol İstasyonunda. 
Ders bitince, bizim için özel hazırlanan, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cennet Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği kahvaltıya katıldık. Kahvaltı bitince, önce 1584’te inşa edilen Ocaklı Eski Camii’sini daha sonra Dörtyol’da geçmişte yaşayan Ermenilerin ibadet ettiği Ermeni Kilisesini ziyaret edip, oradan, Atatürk’ün ömrün yeterse birgün gelip Dörtyol’da yaşayacağım demesi üzerine, Dörtyol halkının belki birgün Ulu Önder’imiz gelir ve burada hayatına devam eder umuduyla Atatürk için inşaa ettiği Atatürk Evi ve İlk Kurşun Müzesine geçtik.. Öğrencilerimiz için o kadar verimli bir gezi oldu ki.. Hem milli mücadele yıllarını hatırlamalarına vesile olduk hem de trenle ilk kez tanışmalarını sağladık” dedi.

ÖĞRENCİLER MUTLU OLDU
Zobar, “Bu büyük organizasyonda, sabahın beşinde kalkarak bizlere katılan kıymetli velilerimize ve öğrencilerimize, bizi istasyondan alıp, Dörtyol’da istediğimiz varış noktalarına hiçbir ücret almadan taşıyan Taşarlar Servisçilik İşletmelerine, kendimizi sanki bir otelde kahvaltı yapıyor gibi hissetmemizi sağlayan Cennet Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi çalışanları, öğrencileri, öğretmenleri ve idarecilerine, organizasyonu bir sorun olmasın diyerek başından beri takip eden İbrahim Halil Kocaman hocama, gezimizde öğrencileri ve öğretmenleri ile yanımızda olan kıymetli dostum İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Faruk Cevher hocama, gezimize onay veren değerli müdürüm Aytaç Yaman’a ve son olarak hem bu geziye sonsuz destek veren hem de kahvaltı etkinliğimize katılarak bizi onure eden Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Geylan ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Toksoy Bey’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR