İSKENDERUN’A YENİ OKUL MÜJDESİ


İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, ‘Muhtarlarla Buluşma Toplantısı’nı sürdürüyor. Kaymakam Soytürk, bu toplantılarla İskenderun’daki sorun ve ihtiyaçları belirleyerek, çözüm odaklı görüşmeler yapıyor. İskenderun Maliye Sarayı Toplantı Salonu’nda; Kaymakam Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ferit Hammutoğlu, Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, Park ve Bahçeler Müdürü Gülen Ayin Selçuk ve Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak ile Mahalle Muhtarları hazır bulundu.
2018 yılının ülkemize ve tüm insanlığa güzellikler getirmesini ve toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hâkim olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Kaymakam Recep Soytürk, tüm katılımcıların yeni yılını kutladı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINIYOR
İlçemizde kamu hizmetlerinin işleyişi hakkında özet bir analiz yapan Kaymakam Soytürk, İskenderun’da yaklaşık 6 aydır görev ifa ettiği ve olağan üstü bir soruna rastlamadığı, özellikle asayiş ve güvenlik bakımından güvenlik birimlerimizce gereken hassasiyetin gösterildiği, yılbaşı akşamında alınan güvenlik tedbirleri ile kentimizde can ya da mal kaybına mahal verebilecek veya vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozabilecek bir hadisenin yaşanmadığı, eğitim bakımından ise önümüzdeki günlerde güzel gelişmelerin olacağı, ilçemizin okul ihtiyacına binaen çeşitli mevkilerde arsa belirlendiği ve yeni okul binaları inşa edilmek üzere planlanan projelerin hızla ilerlediği yönünde bilgi paylaşımında bulundu.

MAHALLE BEKÇİLERİMİZ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK
Son günlerde gündem de olan çarşı ve mahalle bekçisi alımına ilişkin de açıklamada bulunan Kaymakam Soytürk, komisyon oluşturulmak suretiyle herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeksizin gerçekleştirildiği, yazılı sınav sonuçlarının ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı ve emniyet hizmetlerinde görev alacak çarşı ve mahalle bekçilerimizin de göreve başlamasıyla gücümüze güç katılacağını dile getirdi.Mahalle muhtarlarına söz hakkı vererek, istek ve önerilerini dikkatle dinleyen Kaymakam Soytürk, gündeme gelen sorun ve eksikliklerin (yol yapımı, okul ihtiyacı, doğalgaz ve elektrik sorunları, Suriyelilere yönelik işlemler v.b.) ilgili kurum amirlerince takip edilmesi ve çözüm odaklı çalışmalar yapılması yönünde talimat verdi. Haber: İskenderun Kaymakamlığı