GÜÇLÜ BÜYÜME DEVAM EDECEK


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyelerinin yüzde 77’si, 2018 yılının 2017’ye kıyasla “olumlu” geçeceği beklentisini taşıyor. MÜSİAD, Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nı Ankara’da gerçekleştirdi.
2017’nin değerlendirmesi ve 2018’den beklentilerin ele alandığı toplantıya; Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Başkan yardımcıları Abdullah Bozatlı, Nuri Günal, üyeler Ayhan Günay, Erhan Gür, Erdem Ünlüçetinkaya, Süleyman Alıcı ve MÜSİAD şube başkanları katıldı.

MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nın bir değerlendirmesini yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Türkiye ekonomisinin gelecek dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini dile getirdi.
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşmasında, Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Sanayi Üretim Endeksi, ihracat rakamları ve Reel Sektör Güven Endeksi’nin Türkiye ekonomisi için güçlü büyümeye işaret ettiğini bildirdi.

Konuşmasının başında MÜSİAD üyeleri arasında yapılan 2018 Ekonomi Beklenti Anketi için teşekkür eden Şimşek, “Öyle görünüyor ki 2018’e ilişkin genel olarak daha iyimsersiniz, bu da sevindirici” dedi. MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Başkan yardımcıları Abdullah Bozatlı, Nuri Günal, üyeler Ayhan Günay, Erhan Gür, Erdem Ünlüçetinkaya ve Süleyman Alıcı, toplantının ardından Hatay eski valilerimizden Ankara Valisi Ercan Topaca’yı da ziyaret ederek, Hatay’daki gelişmeler hakkında bilgiler verdiler. Vali Topaca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktararak, teşekkür etti. Haber: Yılmaz AKPINAR