BELEN’DE KÜLTÜR HAN SEVİNCİ


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belen Belediyesi işbirliğiyle hayata geçmesi planlanan Belen Kültür Han Projesi, bu kez projeye ön onay verecek olan Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na tanıtıldı.
Belen Belediyesi Toplantı Salonu’nda Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve teknik heyetin katılımıyla, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Hasan Batum ve kurul üyelerine verilen brifing toplantısında Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yüksek Mimar Serhat Akçan Belen’in çehresini değiştirecek olan projeyi en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan mimari yapılardan esinlenerek tasarlanan projenin Anadolu’nun kimliğini yansıtacağını ifade eden Akçan, projede kabaltı restorasyonu, kent meydanı, köylü pazarı ve bu kültür han’ın içerisinde müze, kütüphane, sergi, konferans, sinema, tiyatro ve diğer kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlenebileceği mekanların olacağını belirtti.

HER DETAY KONUŞULDU
Şehirlerdeki kültürel faaliyetler için nitelikli mekânların arttırılmasında yerel yönetimlerle işbirliğinin önemine dikkat çeken Akçan, Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun, bu projenin hayata geçirilmesinde çok büyük çabalar harcadığını ifade ederek, projenin herkeste büyük bir heyecan uyandırdığına dikkat çekti.
Brifingin ardından, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Hasan Batum ve beraberindeki heyetle projenin konumlandırılacağı Belen Pazar Yeri’ni gezdi ve Belen’le ilgili bilgiler aktardı. Haber: Yılmaz AKPINAR