TURİZME VE EĞİTİME KATKI


‘Erasmus İle Avrupa’ya İlk Adım’ projesi eğitim çalışmaları başladı. Arsuz Kaymakamlığı’nın, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansımıza sunmuş olduğu teknik destek programı kapsamında kabul edilen ‘Erasmus İle Avrupa’ya İlk Adım’ projesi, eğitimlere gelen uzman kişiler eşliğinde başladı. Proje yazımı yapabilecek öğretmenlerle daha kapsamlı sıkı bir eğitim verilirken, okul müdürleri, her okuldan bir öğretmene ve ilgili kamu görevlilerine de yönlendirme anlamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı yaptığı açıklamada, yürütülen bu çalışma sonucunda Erasmus projeleri kapsamında hazırlayacakları proje neticesinde ilçemize özellikle Turizme ve eğitime katkı sağlayacak nitelikte projeler hazırlayacaklarını, yine uzun vadede proje yazabilecek kişiler yetiştireceklerini belirterek, okullardan öğrenci öğretmen yönetici çeşitli kademedeki kişilerin yurtdışında eğitim almaları ve alanlarında bilgi artırımı ziyaretlerinde bulunabileceklerini ifade etti.

Kaymakam Sarı, projenin kabulünde kendilerine destek veren başta Hatay Valisi Erdal Ata, Ajans Genel Sekreteri Onur Yıldız, projenin hazırlanmasında emeği geçen proje koordinatörleri Nilgün Savaş ve Kübra Yıldız’a teşekkür etti. Ayrıca, Sodes kapsamında ve İçişleri Bakanlığı dernekler dairesi başkanlığınca verilen hibeler kapsamında hazırladıkları projeleri karşılığında projelerinin kabulü neticesinde hibe almaya hak kazandıklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacaklarını ifade etti. Haber: Yılmaz AKPINAR