FIRTINAYA BOYUN EĞDİK!


İskenderun’da önceki gün gece saatlerinde fırtına iki ayrı bölgede çatı uçurdu, araçlara hasar verdi. İsmet İnönü Mahallesi Şehit Er İbrahim Çağlar caddesi ile İskenderun Cezaevi bölgesinde fırtınanın hortuma dönüşmesi ile çatıları uçurdu, elektrik telleri kopartıp araçlara hasar verdi. Gece 02,30 sıralarında şiddetini arttıran fırtına binaların üzerindeki çatıları 75 metre ileriye uçurdu. Uçan çatılar önüne gelen araçlara hasar verdi.
Karaağaç’ta elektrik tellerini koptuğu direklerin yan yattığı bölgelerde vatandaşlar hasara hortumun neden olduğunu belirttiler. Polis hasar gören araçlar ile ilgili tespit yaparken TEDAŞ bölgeye uzun bir büre elektrik veremedi.
Bu arada Arsuz’a bağlı Karaağaç ve Nardüzü Mahallesi’nde oluşan hasar tehlikenin boyutunu anlatmaya yetiyor.. Yol kenarında bekleyen tır dorsesi ile okul servis aracını deviren hortum, okulun yanısıra pek çok çatıyı uçurdu, ağaçları kökten söktü, elektrik direklerini devirmenin yanısıra elektrik iletim hatlarına zarar verdi. Nardüzü Spor Tesisleri ve tarım alanlarında da ciddi hasara neden olan hortumda vatandaşın en büyük tesellisi can kaybı yaşanmaması oldu.
Haber: Cuma KESEROĞLU