ESKİ BALIK HALİ YEŞİL ALAN OLUYOR


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil şeridindeki eski balık halinin yıkımını izledi, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Dingil, eski balık halinin metruk bir bina olarak çeşitli olumsuzluklara neden olduğu için yıkımına karar verdiklerini ve arsanın park yeşil alan olarak düzenleneceğini söyledi. İskenderun sahil şeridinde eski balık halinin yeri ve balıkçı barınağının taşınması sonrası tüm bölgenin yeniden düzenleneceğini belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Balık halinin modern bir mekana taşındıktan sonra eski yerinde görüntü kirliliği olması ve geceleri de nahoş hareketlerin yaşandığı bilgisi nedeniyle yıkımına karar verdik. Burayı yeşil alanın devamı olarak oturma alanları olarak değerlendireceğiz“ dedi.

BALIKÇI BARINAĞI MARİNA OLACAK
Balıkçı barınağının Arsuz Madenli’ye taşınacağını belirten Başkan Seyfi Dingil, Madenli Barınağının Ulaştırma Bakanlığı’ndan henüz kesin kabulünün yapılması sonra İskenderun Balıkçı Barınağı’nın yerini marina olarak değerlendirmek istediklerini söyledi. Haber: Yılmaz AKPINAR