DÜNYA’NIN EN BÜYÜĞÜ!


İlklerin üreticisi Tosyalı Holding, Dünya’nın en büyük ince film solar çatı projesini Osmaniye Organize Bölgesi’nde yer alan Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’ne kurdu, çevre duyarlılığı konusunda öncü oldu.

Dünya’nın en büyük ince film solar çatı projesini kurarak, örnek bir uygulamaya imza atan Osmaniye Organize Bölgesi’nde yer alan Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri, ‘çevre dostu’ uygulamalarıyla dikkat çekiyor.
Çatı tipi güneş paneli kurulumlarında dünyada ilk beşe giren, ince film çatı kurulumlarında ise dünyanın en büyüğü olan proje ile Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri, yıllık 10 bin tonun üzerinde karbon salınımının da önüne geçiyor.

Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, “85 bin adet ince film güneş panelinin kullanıldığı projenin toplam kurulu gücü 10 MW.. Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’nin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayacak olan bu proje ile aynı zamanda yıllık 10 bin tonun üzerinde karbon salınımının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu güne kadar üretimin her aşamasında Tosyalı Holding olarak, çevreye olan duyarlılığımızı herşeyden üstün tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz” dedi.
Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit ise, “Tosçelik ERW Boru Üretim Tesislerinde gerçekleştirilen bu proje bize bu yolda cesaret verdi ve güç kattı. Güneş enerjisi konusunda bir farkındalık yaratacağına inandığımız bu projede en başta doğru ekipmanı tercih ettikleri için Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile proje sahibi Tosçelik ERW Boru Üretim Tesisleri’ne ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.