CHP KADIN KONGRESİ İPTAL EDİLDİ!


Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Kadın Kollarının iki listeyle gidilen genel kurulu güzel başladı, oy verme işlemi sırasında oluşan tartışmalar ve gerginlik seçimin tamamlanamadan kongrenin iptaline neden oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay’daki ilçelerdeki kongre takvimi sürerken, İskenderun’da ilçe teşkilatından sonra Kadın Kolları da genel kurula gitti.
Amanos Düğün Salonunda düzenlenen Genel Kurula CHP’li kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Dr. Muhsine Korkmaz ile Mevcut Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk’un listelerinin yarıştığı CHP İskenderun Kadın Kollarının kongresinde her iki aday da yaptıkları konuşmalarında parti ilkeleri, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkılması gerektiğine işaret ederek kazanan kim olursa olsun CHP kazanacağına dikkat çekti. Güzel başlayan genel kurul, seçime geçilme aşamasında her iki adayın destekçileri arasında zaman zaman tartışma yaşanırken, genel kurulda konuşma yapan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu her iki adaya da başarılar diledi.

NEYİ PAYLAŞAMADINIZ?
2 bin 195 üyesi bulunan CHP İskenderun Kadın Kolları kongresine katılımın yüksek olması, iki listenin destekçilerinin oy kullanma işlemi sırasında yaşanan organize bozukluğu salonda gerginliğe neden oldu. Gergin anlarında salona emniyet güçleri girerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Her iki liste destekçileri bu durumdan rahatsız olduğu gözlenirken, kadınlardan çok CHP İlçe yönetim kurulunun dışında bazı erkek partililerin sandıkların etrafında müdahil olması tepki çekti. CHP Kadın Kolları MYK üyesi Suzan Şahin de kongrede yaşananlara tepki göstererek, organize bozukluğu ile sandık güvenliği konusunda zafiyete dikkat çekti. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle salonda bir türlü sandık güvenliğinin sağlanamaması gerekçesiyle Divan Başkanı aynı zamanda CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz tarafından genel kurul bir hafta sonraya tehir edildi. Haber: Cuma KESEROĞLU