BU OKULUN ASKISINDA ‘İYİLİK’ VAR


İskenderun’da yapmış olduğu çok amajlı sosyal projelerle eğitime farklı bir bakış açısı getiren İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu kez de “Askıda İyilik Var’ projesine imza attı. Öğrenciler, evlerinde kullanmadıkları kitap, kırtasiye, giyim vb malzemeleri okula getirip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Projenin açılışına İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve Mevlana Vakfı Başkanı Av. Şemsettin Keser katıldı.

ÖĞRENCİLER, ASKIYA BİR HEDİYE BIRAKIYOR
Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Mehmet Faruk Cevher, projenin amacının “Sadaka Taşı” ve “Askıda Ekmek” geleneğimizi okulda yaşatmak olduğunu belirterek şunları ekledi; “Öğrenciler, askıya bir hediye bırakıyor, ihtiyacı olan alıyor. Bu sayede yardımlaşma ve paylaşma duygusu güçleniyor. İnşallah bu projemiz diğer okullara da örnek olur. Projemizin açılışını Mevlana Haftası’na denk getirdik. Okulumuzda Ney, Semazen ve şiir gösterisi düzenledik. Bu gösterileri okulumuz öğrencileri hazırladı. Halen 25 öğrencimiz okulumuzda Ney eğitimi alıyor” dedi.
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ise, programdan duyduğu memnuniyeti belirterek; “Okullarımızda bu tür projeleri görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hatay’ımızı, İskenderun’umuzu hep ön sıralarda görmek bizler için bir gurur kaynağı. Bu gururu yaşamamıza vesile olan okul müdürlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR