YILIN ÖĞRETMENİNE EN GÜZEL HADİYE ARÇELİK’TEN!


Arçelik, Türkiye genelinde meslek hayatları boyunca binlerce öğretmen yetiştirerek toluma faydalı bireyler kazandırmış emekli öğretmenleri bu yıl da ‘Yılın emekli öğretmeni’ projesiyle ödüllendirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi İskenderun’da da bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte yılın emekli öğretmeni seçilen eğitimcilere Arçelik Kurutma makinası hediye edildi.
İskenderun’un başarılı iş kadınlarından Arçelik Özkaya Mağazası’nın işletmecisi Vicdan Eraslan Özkaya, sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen anket sonucu yılın emekli öğretmenini seçilen Sadık Aslan’a Arçelik Kurutma Makinası hediye etti. Park Forbes’te bulunan Arçelik Özkaya mağazasında düzenlenen etkinliğe; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Arçelik Adana Bölge Müdürü Ersan Demirkıran, Arçelik Hatay il Bayi yöneticileri, İskenderun Arçelik Özkaya işletmecisi Vicdan Eraslan Özkaya ve davetliler katıldı. İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan anket sonucuna göre belirlenen yarışma sonucunda 45 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan 65 yaşındaki Sadık Aslan’a Arçelik yetkilileri tarafından plaket teşekkür belgesi ile Arçelik kurutma makinası hediye edildi.

‘ÖĞRETMENLERİMİZE DEĞER VERİYORUZ’
Park Forbes Özkayalar Arçelik Mağazası önünde düzenlenen etkinlikte ilk olarak söz alan İskenderun Arçelik Özkayalar işletmecisi Vicdan Eraslan Özkaya, “Bu etkinlik, Arçelik’in bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız öğretmenlerimize değer verdiğimizi göstermek, hak ettiği yerlere getirmek ve yılın emekli öğretmenini seçmek. Yılın emekli öğretmeni sürpriz de ama hepimiz kendisiyle tanıştık. Kendisine bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum” dedi.
Ardından söz alan Arçelik Bölge Arçelik Bölge müdürü Ersan Demirkıran ise, “Türkiye çapında Arçelik A.Ş. olarak bu etkinliği düzenliyoruz. Üç yıldır yoğun bir ilgiyle karşılanan bu etkinliğimize katıldığınız için teşekkür ederiz” dedi.

‘HER ZAMAN HATIRLAMALIYIZ’
İskenderun Belediyesi Seyfi Dingil de söz aldı, öğretmenlik mesleğinin çok cefalı, çok vefalı bir meslek olduğunu belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Dünyanın en güzel mesleği öğretmenliktir. Ben bile ilkokul öğretmenlerimi hala unutamadım. Tabi öğretmenlerimizi sadece 24 Kasımlarda değil, her zaman hatırlamamız lazım. Öğretmenine gerekli değeri ve itibarı vermeyen toplumlar zaten gelişmiş toplumlar değildir. Ben burada bu güzel etkinlikte bizleri sizlerle buluşturan Arçelik Bölge müdürüne, onların burada başarıyla Arçelik ailesine özellikle Vicdan hanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÖĞRETMENLERİMİZİN FİKİRLERİNDEN FAYDALANIYORUM’
Son olarak İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de öğretmenlere ve davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında; “Öğretmenler bir toplumun aydın kesimleridir. Okuyor, yazıyor, yorumluyor, her şeyiyle görüyor gözüyle görmese aklıyla görüyor. Aslında istedikleri şey adaletle davranılması, kendilerinin ne yaptıklarının bilinmesi, Birilerine yaranmak için, aferin almak için çalışmıyorlar hakikaten bu memleket için çalışıyorlar. Ama birileri de onları takdir ederse, bundan öğretmenlerimiz çok mutlu oluyorlar. Meslek hayatım boyunca bunu yapmaya çok özen gösteriyorum ve İskenderun’da bir çok okula giderek öğretmen arkadaşlarımı ziyaret ediyorum, konuşuyoruz ve onların fikirlerinden çok faydalanıyorum. Bu vesile ile bu gün burada yılın öğretmeni seçilen ve 45 yıl bu meslekte öğrenci yetiştiren Sadık Aslan hocama bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum” dedi.
Yılın öğretmeni seçilen 45 yıllık ilkokul öğretmeni Sadık Aslan ise, öğretim hayatında Şanlıurfa Birecik, Hatay’ın Hassa ve İskenderun ilçelerinde görev yaptığını belirterek, “Namık Kemal ve en son 5 Temmuz İlköğretim Okulunda görev yaptım ve emekli oldum. Bu gün burada hayatımın en mutlu ve anlamlı bir günün yaşıyorum. Her zaman için ülkeme faydalı insanlar yetiştirmek için çalıştım. Beni yılın öğretmeni seçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Yılın öğretmeni seçilen Sadık Aslan’a İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Tuğrul, Arçelik Adana Bölge müdürü Ersan Demirkıran, İskenderun Arçelik Özkayalar işletmecisi Vicdan Eraslan Özkaya birlikte Plaket, Teşekkür Belgesi ve Arçelik Kurutma makinası hediye edildi. Haber: Yılmaz AKPINAR