TÜRK EĞİTİM-SEN’DE ‘YAVUZ SELİM YANIK’ DÖNEMİ


Bugüne kadar emanet aldığı başkanlığı, çalışma arkadaşlarıyla birlikte koordineli bir şekilde yürüten Ahmet Akça, görevini sendikanın yine başarılı ve mücadeleci eğitimcilerinden Yavuz Selim Yanık’a devretti. Sevgi, saygı ve bütünlük içinde geçen kongrede zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şubesi çatısı altında bugüne kadar özveri ve fedakarca görev yapan Ahmet Akça; eğitim alanında verilen her mücadelenin kutsal olduğuna dikkat çekti. Akça, Türk Eğitim-Sen’in bayrağını devralan meslektaşı Yavuz Selim Yanık’a yeni görevinde üstün başarılar dileyerek, sendikal mücadeleye her zaman destek vereceğinin altını çizdi. 6. Olağan Genel kurulda üyelerin teveccühü ile başkanlığa seçilen ve eğitimin değerlerini her platformda yansıtan Yavuz Selim Yanık, bu görevin kendisine tevdii edilmesi ile birlikte mücadelesini kat be kat daha da artıracağını ifade etti.

Türk Eğitim- Sen’in güçlü bağlar ile oluşan bir aile olduğunu belirten Yanık, tüm yönetimle birlikte var güçleriyle hak ve menfaatleri sonuna kadar savunacaklarını dile getirdi. Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şubesinin Genel Kurulunda konuşan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkıçı, üç dönem sendikanın Başkanlığını yürüten Ahmet Akça’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni Başkan Yavuz Selim Yanık’a de bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilediler.

Tek Liste halinde gidilen seçimlerde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yavuz Selim Yanık, Fatih Saygılı, Fatma Topal, Abdullah Çalışır, Bayram Gişi, Ergün Saydam ve Cihan Akyürekoğlu..

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şubesinin Genel kurulunda ayrıca sendikaya emeği geçen eski başkan ve yönetim kurulu üyeleri de unutulmayarak, plaket ile onure edildiler.Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şubesinin Genel Kuruluna, MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy,  İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Metin Taşçı, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş ve yöneticileri, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP İlçe Kadın kolları başkanı Emel Sönmez, MHP Antakya İlçe Başkanı Adnan Akdaş, MHP Payas İlçe Başkanı Adem Akyürek, MHP Belen İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya, işadamı MHP Hatay milletvekili adayı İbrahim Gül, HBB 3. Bölge Zabıta Şube Müdürü Mehmet Utku Kaplan, CHP İskenderun teşkilatı üyesi Cengiz Servet Doğan, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, eğitim camiası ve davetliler katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR