NAZIM CULHA, ‘MAKYAJ DEĞİL, HİZMET YAPIYORUZ’


Arsuz’un bir ucunu diğer ucuna bağlayacak olan mahalleler arası bağlantı yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Şehri makyajlamıyoruz, hizmet yapıyoruz” dedi. Arsuz’un değişmesi ve gelişmesi açısından önemli projeler üreten ve bu projeleri hayata geçirmek için büyük bir özveri harcayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, geniş bir coğrafya üzerine kurulu Arsuz’da ulaşımı rahatlatacak mahalleler arası bağlantı yolunun yakın zamanda ilk etabının kullanıma açılacağı müjdesini verdi.

Başkan Nazım Culha, tamamı Kışla Mahallesi’nden Konacık Mahallesi’ne kadar olacak olan mahalleler arası bağlantı yolunun ilk etabındaki Madenli- Üçgüllük- Akçalı- Hacıahmetli- Hüyük mahalleleri arasındaki bağlantı yolunun Üçgüllük ve Akçalı bölümü çalışmalarını yerinde inceleyerek belediye ekiplerinden bilgi aldı.

Çalışmalar neticesinde Türkiye’nin yüz ölçümü olarak en büyük 2. İlçesi konumunda bulunan Arsuz’un bir ucundaki mahalleyi diğer ucundaki mahalleye bağlayacaklarını ifaden Başkan Culha, mevcut karayolu ağına alternatif olarak Arsuzlular’ın mahalleler arası daha rahat ulaşım sağlayacağını belirtti. Başkan Culha, “Ekiplerimiz yaklaşık 10 gündür araçlarımızla aralıksız bir şekilde çalışıyorlar ve üzerinde çalıştığımız bağlantı yolunun Madenli’den Üçgüllük’e, Üçgüllük’ten Akçalı’ya, Akçalı’dan Hacıahmetli’ye, ve oradan da Hüyük’e kadar olan 4 kilometrelik bir bölümden oluşmakta. Bugün bu bağlantı yolunun Akçalı ile Üçgüllük arasındaki bölümündeyiz. Bu aralıksız süren çalışmaların neticesinde de bu bölümün sonuna doğru gelmiş bulunmaktayız” dedi.
Mahallelilerin mahalleler arası artık daha kısa ve daha rahat bir şekilde ulaşım sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Culha, “Nitekim bu yolun alternatif bir ulaşım ağı olmasından ayrı vatandaşlarımıza sağlayacağı en büyük avantajları ise, vatandaşlarımız mahalleler arası geçiş sağlamak için anayola kadar inmemiş olacaklar ve bu bağlamda hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmiş olacaklardır” şeklinde konuştu. Haber: Sabahattin ÖZDEMİR