FARKINDALIK İÇİN ÖRNEK KARŞILAŞMA


3 Aralık Engelliler Günü öncesinde iki lig takımı farkındalık oluşturmak nedeniyle basketbol maçında karşı karşıya geldiler. İskenderun Engelliler Basketbol Takımı ile Özel İkem Koleji Bayan Basketbol takımı, engellilerin ne denli büyük bir işe imza koyduğunu ortaya çıkardı.
İkem Koleji salonunda gerçekleştirilen maçı; İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İkem’im kurucularından Levent Yılmaz, İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel birlikte izlediler. İki takımında mücadelesi tribünlerdeki öğrencilerden yoğun destek görürken, maçın galibinden çok iki takımın oyuncuları da engelin insana engel olmadığını göstermiş oldular. Oldukça neşe içerisinde geçen bu maç tüm öğrencilere moral verdi.

GENÇLERİN SPORA YÖNLENMESİ ÖNEMLİ
Maç öncesinde engelli sporculara başarılar dileyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Spor yapmak insanın sağlığını korumanın yanında bedenini ve ruhunu da dinlendirir. Bu vesile ile spor kulüplerimizin okullarımızın spora göstermiş olduğu ilgi bizleri memnun ediyor. Beden ve beyin sağlığında aktivitenin önemine dikkat çekmek için ‘Spor Diyabeti Yener” sloganıyla öğrencilerinde katılımı ile düzenlenen etkinliğin son derece faydalı olduğuna inanıyorum” dedi.
Başkan Seyfi Dingil, “Burada güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Genç nesillere sağlıklı bir yaşam için sporun önemi anlatılmak istendi. Organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyor, bu tür organizasyonlarında her zaman gençlerin yanında olacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu.
Haber: Cuma KESEROĞLU