BU DAYANIŞMAYI SEVİYORUM!


İskenderun Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirilen Halim Öztaş ile Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak, HBB 3. Bölge Zabıta Müdürü Mehmet Utku Kaplan’ı ziyaret etti.
Öncelikle belirtmeliyim ki, bu dayanışmayı çok sevdim!
Hiç birinde zerre kadar kapris yok..
Hiç birinden en ufak bir kasılma, insanlara yukarıdan bakma olayı yok.
HBB 3. Bölge Zabıta Müdürü Mehmet Utku Kaplan göreve geldiğinden beri çok çalışıyor.. Özellikle battı çıktı çalışmaları nedeniyle yoğun bir mesaisi var. Her gün trafikte yaşanan yoğunluğu düşürmek için çabalıyor. Durumdan her kim etkileniyorsa bilgi veriyor, yardımına koşuyor. Gayet başarılı buluyorum!
İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak ise, ta İtfaiye Müdürü iken başarısını ispatlamış, her görevi eksiksiz yerine getirmek için canla başla çalışan bir kurum müdürümüz.. Ömer Abi’ye her zaman takdir ettim. İşleri yerinde takip eder, sorunu çözene kadar milim rehavet göstermez.
Hangi saat olursa olsun, görevinin başındadır. Telefonu her zaman açıktır!
Saygılıdır, beyefendidir. İskenderun Belediyesi’nin yüz akıdır!
İskenderun Belediye Başkan Yardımcsı Halim Öztaş ise görev adamıdır.
Çalışkanlığı, uzmanlığı, donanımı ile İskenderun Belediyesi’ne her zaman olağanüstü katkı sunmuştur. Bu arada, battı çıktı çalışmaları nedeniyle etrafta biriken tozun, itfaiye araçlarının yolu sulamasıyla birlikte ortalıkta yoğunlaşan çamur katmanı gecenin bir saatinde işte bu ekibin dirayeti sayesinde, cadde ve kaldırımlar yıkanıyor, temizliği yapılıyor.
Temizlik açısından sergilenen bu yerinde refleksi çok beğendim.
Kaldı ki, HBB-İskenderun Belediyesi dayanışmasının bu etkili yönünün tüm yerel yöneticilere örnek olmasını diliyorum. İşte aradığımız ‘güçbirliği’ budur.

FETÖ’NÜN KAPANAN GAZETELERİNE HABER ATMAK DE NEYİN NESİ?
Hatay Büyükşehir Belediyesi hemen her gün gazetecilere, HBB’nin yaptığı çalışmaları içeren basın bülteni gönderiyor. Bizleri bilgilendirmelerini elbette doğru buluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Neticede, haberleri toparlamak, servis etmek belki de onları gün içerisinde epeyce meşgul ediyor.
Ancak, HBB’yi temsil eden bir basın ofisinin daha ciddi, daha hassas ve daha titiz olması gerekiyor. Bunu şu açıdan söylüyorum;
Biz gazetecileri, periyodik zamanlarda haber ajansları telefonla arar.
Habercilerin isimlerini, telefon numaralarını, kurumun adresini, mail ortamlarını sürekli günceller.. Sebebi de şudur;
O gazete kuruluşunun faaliyete olup olmadığını sorgular, basın mensupları halen faal olarak çalışıyor mudur diye, tespit eder..
En azından HBB Basın Ofisi de bu şekilde çalışabilir..
Çünkü, bize atılan haber bültenlerinin mail adreslerinde terör örgütü FETÖ’nün kapatılan yayın organları Zaman, Samanyolu ve Cihan Haber Ajansı’nın ilgili temsilcilerinin mail adreslerine halen haber gönderiliyor. Sizi bilmem ama, bu durum benim kanıma dokunuyor!
Yüreğimi sızlatıyor, zoruma gidiyor!
Bugüne dek ‘güncelleme’ yapma ihtiyacı duymadıkları için, halen bu haberler FETÖ’nün adreslerine ulaşıyor olabilir.. Mail sahipleri yargılanıyor veya firari olabilir..
Belki de mail adresleri kullanılmıyordur bile..
Bilemem!
Bunları ‘legal’ olarak görmek, ne kadar doğru?
Bu durumdan bir mana çıkarmaya çalışmıyorum, ancak sehven de olsa lütfen adres güncellemelerini sık sık yapın! Yakışmıyor!

MEHMET DÜŞER’E DESTEĞİM TAM!
Kebapçım’ı marka yapan, memleket sorunlarına kafa yoran, haksızlıklara karşı dik duran, yanlışları eleştiren bir duruşa sahiptir, Mehmet Düşer.. Tanıdığım ilk günden itibaren kanım ısınmıştır, dostluğuna itimat etmişimdir. Dost canlısıdır, gönlü zengindir.
Kimsenin karşısında eğilip, büzülmez! Nettir yani..
İnsanları mensup oldukları partilerine göre yargılamaz, eleştirmez.
Hainlerin dışında herkese yakındır!
Kimin sorunu varsa dertlenir, çözümü için uğraşır!
Saygılıdır, iş sevdalısıdır.. Öğrendim ki 2018 yılı başındaki kongrede, İskenderun Lokantacılar Odası Başkanlığı’na adaymış. Yakışır Mehmet Düşer’e!
Şimdiden hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum!