ANEMİ HASTASI AMELİYAT OLDU, ÖLÜMDEN DÖNDÜ


Şiddetli mide ağrısı nedeniyle ve kan kusmaya başladığı için acil olarak hastaneye kaldırılan orak hücre anemili hasta Mehmet Bıkmaz (30), Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cavit Göktaş’ın başarılı operasyonu sonucunda tekrar hayata döndü.
Genel Yoğun Bakımda mide kanaması nedeniyle takip edilen hasta Bıkmaz, acilen Op. Dr. Cavit Göktaş öncülüğünce ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrası bir süre yoğun bakımda tedavisi süren Mehmet Bıkmaz, daha sonra taburcu edildi.

‘ZORLU BİR AMELİYAT GEÇİRDİK’
Zor bir ameliyat yaptıklarını ifade eden Op. Dr. Cavit Göktaş, “Mide ağrısı ve kan kusma şikâyetiyle acil polikliniğine başvuran hasta, mide kanaması ve orak hücre anemi ön tanısıyla genel yoğun bakım servisine alındı. Medikal tedavisine başlanan hasta, kanama şikâyetlerinin artması üzerine, ülsere bağlı gastroduodenal arter kanaması ön tanısıyla, acil ameliyata alındı. Ameliyat öncesi ve sonrası yaklaşık 22 ünite kan transfüzyonu yapılan hasta, hipovolemik şok tablosundan kurtularak sağlığına kavuştu. Ameliyattan sonra poliklinik takibi yapılmak üzere reçetesi düzenlenen Mehmet Bıkmaz, şifa ile taburcu edildi” açıklamasında bulundu.
Mide kanaması yaşayan orak hücre anemili hastalarda riskin daha fazla olduğunu ifade eden Op. Dr. Cavit Göktaş, “Ülsere bağlı mide kanamaları sıkça görülmekte olup, hayati tehlikesi yüksek olan hastalıklardan biridir. Ameliyatları özellikle orak hücreli anemisi olan hastalarda, hayati tehlike 10 kat daha artmaktadır” dedi.

‘HEMATOLOJİ DOKTORUM BİLE YAŞADIĞIMA ŞAŞIRDI’
Ameliyat sonrası hayatta olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Mehmet Bıkmaz ise, “Orak hücre hastası olduğumdan, bana 10 günde bir kan takviyesi yapılıyor. Fakat bir taraftan kan takviyesi yapılırken, diğer taraftan takviye edilen kan da gidiyormuş. Evdeyken kan kusmaya başladım ve direk acil servise getirildim. Kanamam bir anda artınca da ameliyata alındım. Kan takviyesi için gitmiş olduğum hematoloji doktoruma hastanedeki sonuçlarımı gösterdim. Doktorum yaşadığıma şaşırdı. Bu kadar kan kaybedip de yaşayan çok nadir insanlardan biriymişim. Allah doktorumuzdan razı olsun” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR