15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!


İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından hazırlanan “15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basının Tepkisi” konulu resim sergisi büyük ilgi gördü. Açılışa; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ruhu hep canlı tutacağız” dedi.

ANADOLU BASINI VATANINA SAHİP ÇIKIYOR
Düzenlenen serginin açılışı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sergilenen fotoğrafların da vatandaşlar tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çizerek, vatandaşları sergiye davet etti.
Başkan Seyfi Dingil, “15 Temmuz gecesi Türk Milleti destansı bir şekilde hain darbe girişimini püskürttü. Hafızalardan silinmeyecek o anlar da fotoğraf karelerine ve gazetelere yansıdı.  15 Temmuz ruhunu, Yenikapı ruhunu, darbeye karşı çıkan milli iradeye sahip çıkan milletimizin bu ruhunu, hep canlı tutmamız gerekiyor. Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılışını gerçekleştirerek sergiyi gezdiler. Daha sonra protokol üyeleri İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler. Haber: Mustafa TOPAL