NUR HORUS’UN KALEMİNDEN ‘YOKLUĞUN YALNIZLIĞIMA ÇARPTI’


İskenderun Palmiye Hastanesi’nin neşesi, sağlık iksiriydi.. Sağlık aşılamakla kalmıyordu, hislerini kelimelere döktüğü derlemelerle yaşamın gerçeklerine de vurgu yapıyordu.
İşte o edebi kültürle beslenen Nur Horus, kelimelere anlam katan kitabıyla ses getirmeye hazırlanıyor.“Kelimeleri dans ettiren kız” olarak anılan Nur Horus’un, “Yokluğun Yalnızlığıma Çarptı” adlı eseri, çok yakında tüm D&R ve kitap marketlerinde yer alacak.
Şimdiden büyük merak uyandıran kitap, Nur Horus’un muhteşem kalemiyle yalnızlığı, sevgiyi, hüznü anlatıyor.. Nur Horus bir yazısında duyduğu heyecanı, “Her insan kaçacak bir karanlık arar kendine yarasını gizlemek için. O yarayı biraz daha yakından görmemek uğruna uzaklaşır kendi benliğinden. Çünkü kuralıdır bu, işin “Yaraya bakıp ağrı toplamamak adına o yaradan yüz çevirmek!” Keşke birbirimizi vurduğumuz yerden yeniden diriltebilseydik.. Ama öyle bir hayat ki ne desem; iç çekiş… Çünkü insan kelime kelime kusamıyor ah edip içine attıklarını…” sözleriyle yazıya döküyor.
Ayrıca yaşamın bilinmezliklerini, karmaşıklığını da anlatıyor.Kitabında basit bir dil işleyen Nur Horus, zekasını ve duygusunu da katıyor.
Hayata dokunmaya çalışan Nur Horus’un genç kuşak yazarlar arasında önemli bir başarıya imza atması bekleniyor. Haber: Yılmaz AKPINAR