SİGORTA GÜVENCEDİR


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve organizasyonu ile düzenlenen Sigorta Acenteleri seminerine TOBB Sigorta Acenteleri yetkilileri ve bölgede faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri katıldı. İTSO Halil Şahin Meclis salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez konuşmacı olarak katılarak, Sigorta konusunda son gelişmelerle ile sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi. İskenderun’da üyelerinin eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerine destek veren ve katılım sağlayan İTSO, tüm vatandaşları ilgilendiren, sigorta konusu ile ilgili en yetkili birimleri davet ederek, Sigortacılar ile buluşturdu. TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, İTSO’da Sigorta Acentelerine son gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. TOBB yetkilileri, böylesi önemli bir konuyu gündeme getirmelerine fırsat veren İTSO Yönetimine de teşekkür ettiler.

‘SEKTÖRÜN ÇALIŞMALARINDA BİRLİKTE OLDUK’
İskenderun’da faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri Derneği üyelerinin son iki yılda önemli çalışmalar yaptıklarını ve ciddi mesafeler aldıklarını belirten İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen; “Şehrimizde faaliyet gösteren Sigortacılarımız, hem toplantı, hem de eğitimler vererek istihdama önemli katkı sağladılar. Kendi sektörleri için ciddi anlamda emek sarf ettiler. Bu konuda sizlere teşekkür ediyorum. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 18. Meslek Komitesi Bankacılar ve sigortacılardan oluşuyor. İTSO olarak her zaman sektörün faaliyetlerine destek olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘SİGORTACILARIN SORUNLARI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ’
İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) Başkanı Yasin Keleş toplantıda yaptığı konuşmasında; “Sigortacılık, bir meslek olarak tanımlanmış ve yapılan yasal düzenlemelerle kariyerli bir meslek haline gelmiştir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sigortacılık Sektörü, yüksek gelir seviyesine sahip ülkelerde ve bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik kalkınma açısından son derece önemli bir kaynaktır. Sigorta ile insanların ve kuruluşların ekonomik ve sosyal anlamda kendilerini güvende hissetmeleri sağlanmakla beraber, ülkenin mali sistemi içerisinde gerek ekonomik gerekse istihdama sağladığı katkı ile de çok önemli bir yer tutmaktadır. Sigortacılık faaliyetlerinin yapılabilmesi, sigorta bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için biz acenteler bugüne kadar durmadan, yorulmadan çalıştık. Hala aramızda 50 yılını aşmış ve devam eden çok değerli meslektaşlarımız mevcuttur. Emeğimiz göz ardı edilemez. Sektörün daha dinamik hale gelmesi için her zaman acentelere ihtiyaç vardır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez Sigorta konusunda son gelişmelerle ile ilgili katılımcılara sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi. ToPlantı sonrası İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komite Başkanı Hüseyin Kasap’a kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim ederken, İSADER Başkanı Yasin Keleş de, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’e plaket takdim etti. Haber: Yılmaz AKPINAR