HACI ŞERİF TOSYALI CAMİİ’NDE YAZ KUR’AN KURSU BAŞLADI


Hacı Şerif Tosyalı Camii’nde çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları başladı. Yaz Kur’an Kurslarında Kur’an-ı Kerim, Siyer, inanç, ibadet ve ahlak derslerinin yanı sıra bu yıl vatan sevgisi, birlik ve beraberlik konuları da işlenecek.
Hacı Şerif Tosyalı Camii İmam Hatibi Recep Ateş, “Yaz Kur’an kurslarında bir aylık yoğunlaştırılmış eğitim verilecek” diye konuştu. Ateş, hem dini bilgileri almaları hem de cami ve Kur’an kurslarıyla buluşmaları açısından velilerin çocuklarını camiye göndermelerini istedi.

Hacı Şerif Tosyalı Camii İmam Hatibi Recep Ateş, “Kurslarımızda sadece Kur’an eğitimi verilmeyecektir. Dini bilgiler, ahlakın, ibadetin, Peygamberin hayatları öğretilecektir. Yani dini bilgiler de verilmiş olacaktır. Ayrıca çocuklarımız bu kısa dönem içerisinde Kur’an’ı okumayı bilenler muhakkak ezberlerini de verecekler. Kısa kısa da olsa bazı ayetlerin manalarıyla yoğrulacaklar. Bir nevi sadece eğitim değil de öğretim de olacaktır” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR