CANIMIZ YANDI!


Amanos Dağları’nın Dörtyol ilçesinde kalan bölümünde orman yangını çıktı. Alınan bilgiye göre, Beşikgöl mevkisindeki sarp alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, yoğun bir mücadele sonrası kontrol altına alındı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle sonlandıklarını ancak ekiplerin yangını söndürmek için canla başla çalıştığını belirtti.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Yangınla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen yaptığı açıklamada, ekiplerin yoğun mücadelesinin ardından yangın bölgesinin tamamen kontrol altına alındığını söyledi. Yaklaşık 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirten Ketmen, 22 arazöz, 10 su tankeri, 4 dozer, 2 greyder, 10 ilk müdahale aracı, 10 orman mühendisi ve 200 işçiyle soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
Yangın söndürme çalışmalarına Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye ve Kilis’ten gelen takviye ekiplerin de destek verdiği öğrenildi. Haber: Yılmaz AKPINAR