YAŞAM KOÇU EBRU DOĞRU, ‘HAYATA NASIL BAKARSANIZ O’SUNUZ!’


Yaşam Koçluğu müessesesinin son yıllarda toplumun geniş kesimlerinden ilgi gördüğünü belirten Yaşam Koçu Ebru Doğru, beslenmeden, insan ilişkilerine ve öğrenci koçluğuna kadar geniş alanda hizmet verdiklerini söyledi. Toplumun her kesimden insanların hayatına yön vermede, başarıyı yakalamada ve özgüven gibi eksiklikleri gidermede önemli bir işlevi yerine getiren Yaşam koçluğu hizmetleri İskenderun’da yaygınlaşıyor. Kurum ve kuruluşların yöneticilerinden, çalışanlarına toplumun her kesiminden insanlara yaşam koçluğu hizmeti almaya başladı.

HEDEFİNİZE ULAŞMAK İÇİN..
Yaşam Koçu Ebru Doğru verdikleri hizmetlerle ilgili bilgiler vererek “Yaşam Koçu sizi olduğunuz yerden olmak istediği yere ulaştırmada, birlikte Partnerlik eder, hedefleri doğrultusunda destek olur. İnsanları eylemlerini fiiliyata çevirir, hedefe ulaşmanızı sağlar” dedi.Bölgede şu anda beslenme, ilişkiler ve öğrenci koçluğu konusunda bir hayli talebin bulunduğunu vurgulayan Ebru Doğru “Özelikle Beslenme konusunda birçok insanın kendi bildiği şekliyle yaptığı beslenme rejiminin başarısız olduğu görülüyor. Bizler yaşam koçları öncelikle kişiyle program öncesinde toplantı yapıyoruz, kişinin arzu ve isteklerini belirliyoruz. Hangi yönü eksik ve fazla onları ortaya çıkartarak onunla birlikte en uygun zaman dilimini ayarlayıp programlarımıza başlıyoruz. Yaptığımız programlarda kişinin yürüyüşüne kadar birlikte hareket ediyoruz. Özellikle ilişkiler konusunda bir türlü kritik gedikten kurtulamayan, çıkamayan insanlarla karşılaşıyoruz” diye konuştu.

‘HER ZAMAN BİR UMUT VARDIR’
Yaklaşık 2 saatlik bir seans dilimi gerçekleştirerek kişinin hangi alanlarda yoğunluğu ve eksikliğini var onları tespit ettiklerini belirten Ebru Doğru “Birlikte farkındalıklarını artırarak o kritik gedikten çıkmalarını daha iyi duruma getirmeye çalışıyoruz. Hayata nasıl bakarsanız o’sunuz. Sizin hayata nasıl baktığınız ve nelerle uğraştığınıza, neler yediğinize, ne içtiğinize ve neler okuduğunuza kadar bilmek gerekiyor, çünkü bunların hepsi insan hayatında çok etkili. Örneğin; hayatta hep kaybeden neden ben oldum? Sorusuyla karşılaşıyoruz. Bende diyorum ki: ‘hayatınızda bir şeyler oluyorsa olması gerektiği içindir ve bunu yaşadıkları için de teşekkür etmelerini öneriyorum. Bunlar kişileri güçlendirir. Bazen ‘varamam oraya!’ dedikleri için bile bir yön vardır. O yüzden vazgeçmiyorsanız her zaman bir umut vardır, demektir” şeklinde konuştu.

‘İNSANLAR TERCİHLERİYLE YAŞAR’
İnsanın tercihlerinin hayatını yönlendirdiğine işaret eden Ebru Doğru şunları söyledi: “Hayatımızdaki her şey insanın tercihleridir. İnsanlar tercihleriyle yaşarlar. Bundan dolayı bir şeye olumsuzca bakmak dünyanın en kolay şeyi, bunu rahatlıkla yapabilirsiniz, ancak olumlu bir şekilde bakmak gerçekten, sizin için çok farklı bir kapıyı açmanıza sebep olacaktır. Hayatınızda birçok şey değişecek aslında olumlu baktığınız zaman. Olumlu olarak zihniniz sürekli egzersiz yaptığınızda gün içinde çok pozitif şeylerle karşılaştığınızı göreceksiniz. Hayatınızda bir tane güzel bir şey mutlaka vardır, o güzeli yakalayacağınızı ben size buradan garantisini verebiliyorum.”
Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU