‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANIYOR!’


AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri adına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Lütfü Savaş hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ iddiasıyla, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve 11 İlçenin AK Partili belediye başkanları, suç duyurusunda bulunmadan önce Hatay Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti. Vali Erdal Ata’yı ziyaretlerinin ardından Atıç ve beraberindekiler Hatay Adliyesi’ne gitti. Burada basın açıklaması yapan Atıç, Hatay’ın 2014 yılında büyükşehir olduğunu ancak büyükşehir belediyesinin beklenilen hizmetleri veremediğini belirterek, şunları söyledi:  

‘EŞİT HİZMET YOK’
“Sayın valimize arzularımızı, içişleri bakanlığımızın özellikle büyük şehir belediyesi yolsuzlukları, yapmış oldukları hukuksuz muameleler konusunda, hukuki süreci işletmeleri konusundaki talebimizi bugün için dile getirmiş olduk. Adli soruşturma noktalarını icra ettirmek için, 2016 yılı denetim raporunda belirtilen hususlarda özellikle büyükşehir belediyesinin yanlış yönetimi ve oradaki kaynakların halkın hizmetine sunulması gerektiği halde sunulmadığını ve bu sunulmamadan dolayı da hukuki eksiklikleri de bugün şikayet etmek üzere Hatay Adliyesi önündeyiz.”

‘KİRALAMA BEDELİ 20 MİLYON’
Şikayetlerinin en başta araç kiralama konusunda olduğunu kaydeden Atıç, AK Parti grubu olarak konuyu dile getirdiklerini belirterek, “Yaklaşık 45-50 gündür bu konuda herhangi bir adım yok. Aksine yapılan hataları savunucu, yapılan çalışmaların hukuki olduğunu ifade eden açıklamalar yapıldı. 2016 yılında sadece belediyenin yapmış olduğu kiralama hizmet bedeli 20 milyon. 13 milyona satın alınabilecek araçlar için 1 yılda 20 milyonluk kira bedeli ödemesi ne kadar hukuki? Hatay halkı bu kadar hizmet beklerken yollar çamur içerisindeyken, maalesef insanlarımız yazın ortasında sivrisinekle mücadele etmekte zorlanırken, Hatay halkına ‘benim bütçem yok, benim burada kaynağım yok’ deyip burada devletimizin, milletimizin menfaatlerini gözetmeyerek bu şekliyle bir çalışma yapılmasını maalesef hem hukuki anlamda mücadelesini hem de inşallah halkımızın izninde mücadelesini hep beraber vereceğiz” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve 11 İlçenin AK Partili belediye başkanı, daha sonra Hatay Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcılığına, Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş hakkında ‘görevini kötüye kullanmak’tan suç duyurusunda bulundu. Haber: Yılmaz AKPINAR