ALKIŞLAR ÖGE KEREM’E!

AW089910

İskenderun Özel Lider Başaran İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Öge Kerem Kahriman, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen ‘Geleceğimi Koruyorum Projesi Toprak ve Su Konulu Resim Yarışması’nda Hatay 1.’si olarak, Türkiye genelindeki okullarda bu yarışmada derece elde eden 30 öğrenciyle birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı törende ödülünü aldı.‘Toprak ve Su’ konulu yarışmada muhteşem çalışmasıyla katılan, İskenderun Özel Lider Başaran İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Öge Kerem Kahriman, Hatay’ı gururlandırdı.

LİDER BAŞARAN’IN ‘TOPRAK VE SU’ HASSASİYETİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen ödül törenine katılma hakkı elde eden Öge Kerem Kahriman’a ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan verdi. Bu proje kapsamında çocukların yüksek hassasiyetler kazandığına dikkat çeken Emine Erdoğan, ‘Su kaynaklarını bilinçli kullanmak ve doğal kaynakların korunmasını sağlamak amacıyla 30 büyük şehrimizde 2 yıl boyunca çeşitli eğitimler aldılar. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Aldıkları eğitimleri hayal dünyalarında zenginleştirerek resme dönüştüren öğrencilerimiz tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanından gelen kabiliyetli çocuklarımıza daha nice başarılar diliyorum” dedi.
İskenderun Özel Lider Başaran Koleji Müdürü Murtaza Kiraz ise, “Çocuklarımız su ve toprak üzerine düşünürken, bir yandan yorumlama becerilerini diğer yandan da hayal güçlerini geliştiriyorlar. Ama daha önemlisi doğal kaynaklar ve çevre konusunda bilinç kazanıyorlar. Artık tabiata daha farklı bir gözle bakacak, daha hassas yaklaşacaklar. Öğrencimiz Öge Kerem Kahriman’ın resimlerinde ortaya koyduğu hakikat ise biz büyüklere yeni sorumluluklar yüklüyor. Öğrencimizi, emeğe geçen herkesi kutluyorum’ diye konuştu.
İskenderun Özel Lider Başaran İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Öge Kerem Kahriman’ın, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan tarafından ödüllendirileceği de öğrenildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR