ÜNİVERSİTE-SANAYİ ENTEGRASYONUNU ÖNEMSİYORUZ


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir ve Yüksek Öğretim Kurumu üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na nezaket ziyaretinde bulundular. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette ağırlıklı olarak Üniversite, sanayi iş birliği ve Hatay bölgesinin ekonomik yapısı ele alındı.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, fakültelerin gelmesi ve üniversitenin kurulmasına öncülük ettiklerini belirterek, “İskenderun Teknik Üniversitesi’nin eğitim öğretime başlaması ve kısa sürede bölgede ağırlığını hissettirmesi şehrimiz adına önemli. İTSO olarak bizler Üniversite sanayi entegrasyonunu sağlamak adına çaba sarf ediyoruz. Odamızda sanayicilerimiz ve üniversitemiz ile birlikte bu konularda zaman zaman toplantılar düzenliyoruz. İskenderun sanayi bölgesi olması nedeniyle Teknik bir üniversiteye de ihtiyaç vardı. Bu gün üniversitemiz de oldu. Burada okuyan ve mezun olan öğrencilerimiz gerek sanayicilerimiz gerekse kendi kuracakları işlerde önleri açık diyebiliriz” dedi. İskenderun’un ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi, Üniversite sanayi entegrasyonunun sağlanması adına gösterilen gayretlerden dolayı İTSO yönetimine teşekkür eden ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir ve Yüksek Öğretim Kurumu üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer; “Üniversitelerin kurulması ve gelişmesinde ülke kaynağı kadar, sanayici ve hayırsever kurum ve kuruluşların da katkıları önemli. İskenderun’da İTSO’nun üniversitenin kurulmasında sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz ve bu katkıların diğer sanayici, iş adamları ve hayırseverlerinden de bekliyoruz. Sanayi şehri olan İskenderun’da geleceğin teknik elemanlarının yetişeceğin inanıyoruz. Bu konuda Üniversitemizin de önemli çalışmaları oluyor” dediler.
Yüksek Öğretim Kurulu üyelerinden İTSO’ya ziyaret. Yüksek Öğretim Kurumu Üyesi, Prof.Dr.Ömer Demir ve Yüksek Öğretim Kurumu üyesi Prof.Dr. Murat Tuncer, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip Üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu ve Gassan Kuran da hazır bulundular. Haber: Yılmaz AKPINAR