YASİN KELEŞ, ‘İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA ALAMAYACAĞINIZ TEK ŞEY SİGORTADIR’


İskenderun’da faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘Sigortacılık Meslek edindirme’ kursları sona erdi. 15 gün süren kurslar sonucunda katılımcılara İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “20 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında İSADER ve İTSO işbirliğiyle düzenlenen seminerimizin son gününe gelmiş bulunuyoruz. Günde 3 saat olmak üzere 3 hafta boyunca süren toplam 45 saatlik bu eğitimde, sektörle ilgili birçok detaya değinilmiş olup, ülkemizde satılan tüm poliçeler, hasarda yapılması gerekenler, Sigortacılık Satış Teknikleri, Müşteri İlişkileri kısaca bir acentede yapılan tüm iş ve işlemler anlatılmıştır. 71 kişilik katılım ile başlayan seminerimizde bugün 60 kişiye sertifika vereceğiz. Kursiyerlerimizin yaklaşık %70’lik bölümünün şimdiden acentelerimizle iş görüşmelerine başladığı haberlerini de alıyoruz. Sigortacılık gibi nitelikli ve bir o kadar da meşakkatli bir mesleğe, yeni personeller kazandırılmış olması/ bizleri oldukça sevindirmektedir. Ben seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Böylesi değerli eğitimlerin düzenlenmesine ilişkin, odamızın her zaman hazır olduğunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.

‘SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ’
İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Yasin Keleş ise belge dağıtım töreni öncesi yaptığı konuşmasında Sigorta mesleğinin önemine vurgu yaparak, “Kursun ilk gönü hocamızın vermiş olduğu slogan ‘İhtiyacınız olduğunda alamayacağınız tek şey sigortadır’ Bu cümle ile sigortacılığın önemini hepinizin anldığı kanaatindeyim. Sigortacılık mesleği geleceğin mesleği olmaya devam etmektedir. Ülkemizde sigorta ile tanınmamış, bu gün bile milyonlarca vatandaşımız vardır. Sigortaya ihtiyaç her geçen gün artacak ve bu hizmeti en iyi şekilde verebilmek için iyi yetişmiş elemanlara gereksinim her zaman olacaktır. Ülkemizde sigortacılık yapılan yasal düzenlemelerle artık kariyerli bir meslek haline gelmiştir. Bu gün sigorta şirketlerinde çalışanlar, Acenteler, brokerler, Eksperler üniversite mezunu olmak zorundadır. Yani artık Sigortacılık eğitimli bir sektör haline gelmiştir. İSADER olarak, bölgemizde ve ülkemizde sigortacılığın gelişmesine katkıda bulunmayı ve sigorta bilincinin yaygınlaştırmayı sosyal sorumluluğumuz olarak görmekteyiz. Derneğimizin vermiş olduğu bu eğitimle amacımıza ulaşmış bulunmaktayız. Sonuç olarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik. Biz dernek üyesi acenteler, ilk eğitimimizin sonunda olduğu gibi bu eğitimimizin sonunda da kursiyerlerimizden bu işi yapabilecek arkadaşları istihdam edeceğiz. Bu vesile ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına da katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

60 KURSİYERE SERTİFAKA
Yapılan konuşmaların ardından İSADER Başkanı Yasin Keleş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a katkılarından dolayı plaket takdim ederken, İSADER Başkanı Yasin Keleş’de Katılımcılar 15 gün süre ile kurs veren Sigortacı meslektaşlarına katkılarından ötürü plaket takdim etti. Törenin finalinde ise, katılımcılara setifikalarını İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İŞKUR İskenderun Şube Müdürü Mehmet Yüksel, İSADER Başkanı Yasin Keleş ve Sektör Temsilcisi Levent Çam takdim ettiler. İTSO-İSADER İşbirliğini ile düzenlenen ve 15 gün süren seminerlerde 60 kursiyere Sigortacılık Meslek edindirme sertifikaları verildi. Sertifika törenine İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İSADER Başkanı Yasin Keleş, Sigorta Acente temsilcileri ve kursiyerler katıldılar. Haber: Yılmaz AKPINAR