ÜMİT ÖZDAĞ, ‘ALMANYA PKK’NIN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİYOR, BİZE VERMİYOR’


Bağımsız Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, konferans vermek için geldiği İskenderun’da, Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret etti. İGC Başkanı Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Özdağ, referandum çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Genç işadamı Yıldırım Alpay ve Türk Metal Sendikası bölge eski sorumlusu Metin Önde ile birlikte İGC’ye gelen Özdağ, “Bir süredir yoğun bir çalışma ile Sayın Binali Yıldırım’ı Başbakan olarak tutmak için mücadele ediyoruz. İnşallah ‘Hayır’ çıkacak ve Binali Bey de Başbakanlığa devam edecek. Ama ‘bana gerek yok’ diye açıklamalar yaparak bizi sıkıntıya sokuyor. Türkiye’de bir Parlementoya, Başbakan’a, tarafsız bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyaç var, kuvvetler ayrılığına ihtiyaç var. Tek adam rejimine ihtiyaç yok” dedi.

‘KAYIKÇI KAVGASINA BAŞLADILAR’
Özdağ konuşmasının devamında, “Biz parlementer rejimin devamını istiyoruz ama bizi terör örgütleriyle, darbecilerle yan yana tutuyorlar. Ne zamandan beri darbeciler, terör örgütleri parlamenter rejimi savunuyorlar, bunu anlamıyoruz” diyerek, şu açıklamayı yaptı;
“Bu herhalde hem darbecilere hem terör örgütlerine yapılan çok büyük bir övgü. Bunun Türk Halkı’nda bir karşılığı oldu. Evet diyecekler dahi tepki gösterdi. Biz Türkiye’nin tamamını kucaklıyoruz. Evet diyecekler de Hayır diyeceklerde bizim kardeşimiz. Zaten biz birlikte Türk Milletiyiz. Tabi bu provakasyonlar tutmayınca kendilerinin neden Evet dediklerini anlatmak yerine bir başka izah yoluna gittiler. O da Menderes de, Türkeş de, Muhsin Yazıcıoğlu da yaşasaydı Başkanlık sistemine evet derlerdi diye konuşmaları.. Oysa, Demokrat Parti belgelerinde Başkanlığa karşı çıkıldığı görülüyor. Merhum Türkeş’in de desteklemediğini biliyorum. Muhsin Başkan’a da bunu yakıştırmalarının hakları yok. Bundan da sonuç alamayınca Türkiye’yi Almanya ve Hollanda’ya küçük düşürme pahasına dış politika üzerinden yeni bir mağduriyet politikasına, kayıkçı kavgasına başladılar. Bu arada Türk Devleti küçük düşürülmektedir. Giden bakan İsrail veya Almanya bakanı olsaydı Hollanda buna cesaret edemezdi. Çünkü bedelinin ağır olacağını bilirdi. Bu AK Parti İktidarının yıllardır sergilediği dış politikanın güçsüzlüğüdür.”

‘HESABINI SORUN’
Alman uçakları İncirlik’den uçarak PKK’nın fotoğraflarını çekiyorlar ama bize vermiyorlar. Bunu sor onlara. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Bakanı derdest edildi, sen neyin tansiyonu düştü diyorsun. Hollanda Devletine zarar vermeyecek önlemler alacağız diyorlar. Bunun karşılığı hiçbirşey yapmayacaklarıdır. Beni en çok hakarete uğrayan Bayan Bakanın cevabı güldürdü, ‘Türk Halkı 16 Nisan’da Hollanda’ya gereken cevabı verecek’ diyor. Hollanda ile ne ilgisi var ki?”
Özdağ son olarak, iki TV hariç, hiçbir TV kanalına çıkartılmadıklarını, yerel TV yöneticilerinin bu konuda uyarıldığını belirtti. İGC Başkanı Veysel Cıncık, Özdağ’ın ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti belirtti. Bağımsız Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, Yıldırım Alpay’ın davetlisi olarak CEMNUR tesislerindeki ‘halk buluşmasına’ katılmak üzere İGC’den ayrıldı. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU