ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KRİZLERİ ÖNLEYECEK


AK Parti İskenderun İlçe Teşklatı’nın düzenlediği ‘İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısı’nda referandum süreci konuşuldu. AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Atıç, Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, “Özellikle de 16 Nisan’da yapılması kesinleşen Halk Oylaması öncesi daha da önem arz etmektedir. İki aydan daha az bir süre kalmış olan bu süreçte tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma her zamankinden daha fazla görev düşmektedir. Bunun ehemmiyetini bildiğinizin farkındayım” dedi.
Başkan Bodur, “16 Nisan’da yapılacak olan Halk oylaması, asla basit bir olay değildir. Hatırlarsanız bir dönem birileri bu milletin evlatlarını kastederek, ‘Yüzde 99 oy dahi alsalar, bu devletin asıl sahipleri bizleriz’ diyorlardı. Eğer bu devletin asıl sahibi Millet ise kuşkusuz ki öyledir, işte bunun cevabını 16 Nisan’da verecektir. Bu bir rejim değişikliği değil, Yönetim Sistem değişikliği olacaktır. Anayasa’nın ilk dört maddesi aynen muhafaza edilmektedir. 7 Haziran seçimlerinde yaşanan belirsizlik, Hükümet kurulamama, çeşitli pazarlıklar bir daha yaşanmasın diye yeni ve köklü bir değişiklik yapılması kaçınılmazdı. MHP ile birlikte Anayasa Değikliği yapılarak, bir daha benzer krizler çıkması önlenmesi amaç edinilmiştir. Buradan MHP Yönetimi ve vekillerine de ayrıca teşekkürlerimizi ifade ediyoruz” dedi.

‘EVET DEMEK İÇİN ÇOK GEREKÇEMİZ VAR’
Başkan Bodur son olarak, “‘Birileri çıkıp diyor ki, ‘İstediğiniz neyi yapamıyorsunuz da sistemi değiştiriyorsunuz’. Mesele, insan meselesi ama bunun yanında sistem güçlü olursa, insanla sistemi birleştirdiğiniz zaman pik yaparsınız. Biz çok engellendik. Bir dönem aynı partiden başbakan ve cumhurbaşkanı olunca hızlandık, ama öncesinde engellendik. Bunlara rağmen buralara geldik. Bu işler şahıslara bağlı olmasın, ülkenin geleceği kişilerin gayretlerine endekslenmesin diye bu sistemi istiyoruz. Artık hükümeti, seçtiği cumhurbaşkanı vasıtasıyla doğrudan millet kuracak. Milli iradenin tecellisinin üzerinde kara bir bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri, şahıslara bağlı olarak değil, sistem olarak tamamen kalkıyor.. Öyleyse yarınlarımız için, ülkemizin selameti, huzuru, aydınlık günleri için, mazlumlar için, Müslüman coğrafya için, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için ‘Evet’ diyeceğiz. Evet demek için o kadar çok gerekçemiz vardır ki; sadece hayır diyen cepheye bakmak bile ‘Evet’ demek için yeterli bir sebeptir. Bugün olduğu gibi yarın da; yolumuz ve yönümüz Hak ve Hakikat olacaktır. Millet için, mazlumlar için durmak yok, yola devam diyoruz” açıklamasında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR